Καλώς τα και ας άργησαν τα δισεκατομμύρια της Ευρώπης!

Καλώς τα και ας άργησαν τα δισεκατομμύρια της Ευρώπης!

Τα περιμέναμε πως και πως..

 

Τόσα μνημόνια υπογράψαμε, να μην πάρουμε και χρήματα για αυτό;; Το ξέρουμε πως ακούγεται αστείο, αλλά δεν είναι πολύ μακρά από την αλήθεια!

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την άμεση χρηματοδότηση των «περίφημων» 35 δισ ευρώ του πακέτου Γιούνκερ, τα οποία έχουν ήδη δεσμευθεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ κατά την περίοδο 2014-2020 στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δεν έλειψαν και αντίθετες φωνές, όπως του Νάιτζελ Φάραντζ και της Γαλλίδας Μαρί Λεπέν, οι οποίοι ηταν αντίθετοι στη λογική των χρημάτων αυτών.

Ο  Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, δήλωσε: “Χαιρετίζω τη σημερινή ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δίνει το πράσινο φως για εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση με υφιστάμενα κονδύλια της ΕΕ για επενδύσεις σε αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα.

Η χρηματοδότηση της ΕΕ, εφόσον είναι συνετά στοχευόμενη και το δυναμικό της αξιοποιηθεί στο έπακρο, μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προσέλκυση άμεσων επενδύσεων στην πραγματική οικονομία. Η σημερινή ψήφος θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση και θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής διαδικασίας που έχει αναληφθεί στην Ελλάδα. Η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και της οικονομίας — όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του νέου προγράμματος στήριξης σταθερότητας — έχει ζωτική σημασία για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και, κατά συνέπεια, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης”.